Logo Turisme del Berguedà

Receptes tradicionals

Estofat de senglar


Ingredients

1 kg de carn de senglar a trossos

½ litre de vi negre

2 cebes

1 branca d’api

2 pastanagues

Timó, llorer, ginebró i pebre negre en gra

1 cabeça d’alls

½ kg de bolets

1 tòfona negra del Berguedà i una copa del licor on la conserveu (si és fresca, una copa de vi ranci o brandi)

½ kg de patata

Oli i llard

Farina

Sal

Preparació

Poseu a marinar el senglar amb el vi, les verdures i les espècies durant 24 hores a la nevera. Un cop marinat, coleu-ho, i reserveu el vi i les verdures a part.

En una cassola, escalfeu llard i oli i sofregiu-hi el senglar salpebrat i enfarinat. Reserveu-lo, i en la mateixa cassola sofregiu les verdures de la marinada. Un cop confitades les verdures, afegiu-hi el senglar i flamegeu-ho amb el brandi. Mulleu-ho amb el vi de la marinada i reduïu-lo a la meitat. Cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho bullir lentament durant una hora (o més, si és necessari).

A part, fregiu unes patates, bulliu unes pastanagues i sofregiu els bolets amb all. Un cop fet, afegiu-ho al senglar i bulliu-ho 10 minuts més. Finalment poseu la tòfona ratllada.

 


  • Població: -
  • Tipus de cuina: tradicional

Fes-te amic del Berguedà!

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

 Horari d'atenció al client:

de dilluns a divendres de 9 a 14h.

dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.

diumenges i festius de 10 a 14h.

 Tel.  654 125 696

E-mail: turisme@elbergueda.cat

46-462233_watsapp-icon-png-whatsapp-business-app-download-transparent.png

RECONEIXEMENTS

  • biosphere fondo trans

 

  • logo-agencia.png
  • logo-terra-futurs.png
  • logo-diba.png
  • logo-pirineus.png
  • nattur-blanc3.png
  • interreg-blanc.png

Segueix-nos

  • peu-twitter.png
  • peu-facebook.png
  • peu-youtube.png
  • peu-instagram.png