Ingredients
1 kg de carn de senglar a trossos
½ litre de vi negre
2 cebes
1 branca d’api
2 pastanagues
Timó, llorer, ginebró i pebre negre en gra
1 cabeça d’alls
½ kg de bolets
1 tòfona negra del Berguedà i una copa del licor on la conserveu (si és fresca, una copa de vi ranci o brandi)
½ kg de patata
Oli i llard
Farina
Sal
Preparació
Poseu a marinar el senglar amb el vi, les verdures i les espècies durant 24 hores a la nevera. Un cop marinat, coleu-ho, i reserveu el vi i les verdures a part.
En una cassola, escalfeu llard i oli i sofregiu-hi el senglar salpebrat i enfarinat. Reserveu-lo, i en la mateixa cassola sofregiu les verdures de la marinada. Un cop confitades les verdures, afegiu-hi el senglar i flamegeu-ho amb el brandi. Mulleu-ho amb el vi de la marinada i reduïu-lo a la meitat. Cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho bullir lentament durant una hora (o més, si és necessari).
A part, fregiu unes patates, bulliu unes pastanagues i sofregiu els bolets amb all. Un cop fet, afegiu-ho al senglar i bulliu-ho 10 minuts més. Finalment poseu la tòfona ratllada.
Fes-te amic del Berguedà!
OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ
Horari d'atenció al client:
de dilluns a divendres de 9 a 14h.
dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.
diumenges i festius de 10 a 14h.
Tel. 654 125 696
E-mail: turisme@elbergueda.cat
Premsa