Ingredients
280 g de blat escairat
50 g de pernil salat
4 trossos de costella
4 botifarres negres
1 cansalada del coll
25 cebetes de Figueres
80 g cansalada
Oli d’oliva
1 ceba tendra
1 pastanaga
2 l de caldo de gallina
Sal
Preparació
En una cassola de ferro colat, poseu el blat amb el pernil tallat a daus, la cansalada, la ceba i la pastanaga a bullir amb el litre de caldo i un litre d’aigua. Coeu-lo durant una hora i mitja a foc lent i retireu-lo del foc quan ja s’hagi obert.
Poseu també a bullir amb aigua i sal la cansalada del coll durant 3 hores a foc lent. Quan sigui cuita, reserveu-la a la nevera. Cal preparar-la el dia abans.
A part, en una paella antiadherent, rostiu les botifarres amb les cebetes de Figueres, la cansalada del coll tallada a daus i la costella fins a rostir-la adequadament.
Emplateu el blat escairat amb el seu caldo en plats sopers. El blat excedent torneu-lo a bullir, per després fregir-lo amb l’oli d’oliva i posar-lo en un petit bol de guarnició. També a part, a «banda» emplateu tots els elements del porc, per acompanyar el blat escairat.
Fes-te amic del Berguedà!
OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ
Horari d'atenció al client:
de dilluns a divendres de 9 a 14h.
dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.
diumenges i festius de 10 a 14h.
Tel. 654 125 696
E-mail: turisme@elbergueda.cat
Premsa